Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 30 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Καθαριότητας

Καθαριότητας
ΔΤ για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Χ.Α.Δ.Α. 27-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες     27  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ Χ.Α.Δ.Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟΥ - ΠΡΟΒΑΤΑ - Α.ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ».
27-5-2013 xada 4.jpg
«Αποκαθιστούμε τους χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στις τοπικές κοινότητες Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντούς, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την αποφυγή επιβολής προστίμων στο Δήμο μας, αφού προηγουμένως εξασφαλίσαμε 230.000€ για την υλοποίηση αυτού του έργου, μέσω προγράμματος».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στις 27-5-2013, κατά την επίσκεψή του στο Χ.Α.Δ.Α. Κωνσταντινάτου, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής του.

Τον Δήμαρχο συνόδευε  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χράπας Παντελής και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κωσταντινάτου κ.  Ανεστούδης Γεώργιος.




Τελευταία ανανέωση (27.08.13) Περισσότερα
LET'S DO IT-Καμπάνια εθελοντικής Καθαριότητας 16-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                              Σέρρες 16 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ομάδες, φορείς σύλλογοι κι ευαισθητοποιημένοι πολίτες από κοινού σε περιβαλλοντική δράση, καθώς την περασμένη Κυριακή (14 Απριλίου) ένωσαν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας Let's Do It - Greece.
  • karkinopathis.jpg
Ο Δήμος Σερρών έλαβε μέρος κι εφέτος, διοργάνωσε και προμήθευσε με τα απαραίτητα (σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης), προκειμένου να καθαριστούν από ευσυνείδητους και ενεργοποιημένους δημότες και ομάδες προκαθορισμένοι χώροι και σημεία, κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουϊσμού για το περιβάλλον, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.


Περισσότερα
ΔΤ Lets Do It-Εθελοντικός Καθαρισμός στις 14-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 12 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στις περιβαλλοντικές δράσεις κι ενώνει τις δυνάμεις του με όλους τους εθελοντές του τόπου και της Ελλάδας, την Κυριακή 14 Απριλίου, Ημέρα Κοινής Δράσης, στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας "Let's Do It - Greece.
 
Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουϊσμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Έτσι ενεργοποιούνται και στις Σέρρες, όχι μόνον οι εθελοντικοί φορείς, αλλά και όσοι θέλουν να συμβάλλουν, προκειμένου να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα τμήματα του Δήμου μας, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο ολόκληρες περιοχές ή και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ενώ θα μεριμνήσει και για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.

Το πρόγραμμα της δράσης της Κυριακής (από τις 10:00 το πρωί)
Ποιοι και που θα καθαρίσουν
·        Στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων (Αναψυκτήριο) τα μέλη του Συλλόγου Περιπατητών της Κοιλάδας.
·        Επίσης, στη Κοιλάδα (περιοχή προσκοπικών εγκαταστάσεων) τα μέλη του Σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σερρών
·        Στο Πάρκο Ομόνοιας θα επέμβουν οι Serrealistas.
·        Στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά» μέλη της τοπικής Unesco και της Praxis.
·        Στη περιοχή της συνοικίας του Νέου Κόσμου θα καθαρίσουν μέλη του Πανειπηρωτικού Συλλόγου Σερρών.
·        Την κοίτη του ρέματος που διέρχεται την τοπική κοινότητα Χριστός θα καθαρίσουν εθελοντές κάτοικοι.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
 
ΔΤ για προμήθεια κάδων ανακύκλωσης 29-11-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες 29 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σερρών προμηθεύεται: 540 κάδους ανακύκλωσης, ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και 140 μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων
kadoi.jpg
            Την προμήθεια 540 (πεντακοσίων σαράντα) κάδων ανακύκλωσης, ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, και 140 (εκατόν σαράντα) μεταλλικών κάδων απορριμμάτων, ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σερρών διευκρίνισε, ότι οι 500 (πεντακόσιοι) κάδοι ανακύκλωσης και το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης συνολικού ποσού 300.000€,  ο Δήμος Σερρών τα προμηθεύτηκε μέσω του προγράμματος "ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ" που χρηματοδοτείται από το πράσινο ταμείο. Η πρόταση στο πρόγραμμα κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 και εγκρίθηκε στις 12 Ιουλίου 2012.


Τελευταία ανανέωση (05.12.12) Περισσότερα
ΔΤ Ο Δήμαρχος για το πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων 14-11-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες 14 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 147000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

«Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί πρόγραμμα με στόχο την οικονομία στα καύσιμα των οχημάτων και τη βελτίωση της αποκομιδής των απορριμμάτων ούτως ώστε τα απορρίμματα να συλλέγονται με πιο οικονομικό τρόπο, πιο γρήγορα με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών»
Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας Παντελή Χράπα, την Τετάρτη 14/11/ 2012.
Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης, ότι η βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων αποτελούσε μία από τις 16 (δεκαέξι) προεκλογικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, που τώρα υλοποιείται.
Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο επεσήμανε ότι ο Δήμος Σερρών ανταποκρινόμενος στις νέες απαιτήσεις, καινοτομεί υιοθετώντας ένα πρωτοπόρο σύστημα με τίτλο: «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων μέσω βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων και της κατανάλωσης καυσίμων στο Δήμο Σερρών».
Το έργο προϋπολογισμού 147.000 ευρώ,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «04-Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονία - Θράκη".
Η πρόταση κατατέθηκε στις    24/9/2010  και το έργο εγκρίθηκε στις 16-06-2011 με την Απόφαση Ένταξης της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερρών και της ανάδοχου Εταιρείας, η οποία αναδείχθηκε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, υπογράφηκε στις 30 Οκτωβρίου 2012.
Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χράπας Παντελής ανέπτυξε το αντικείμενο του έργου , λέγοντας ότι το έργο αφορά τα εξής:
1)     Τη καθημερινή καταγραφή των οχημάτων της καθαριότητας με σκοπό : α) τη δημιουργία δρομολογίων με χαμηλότερο κόστος  και β) το συχνότερο άδειασμα των κάδων  με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
2)     Τη καταγραφή της κατανάλωσης καυσίμων, τον έλεγχο ανεφοδιασμού κάθε οχήματος, τον εντοπισμό υπερκατανάλωσης των καυσίμων,  την  γρηγορότερη αντιμετώπιση τυχόν βλαβών.
3)     Την καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κάθε κάδου ο οποίος θ' αναγνωρίζεται από το όχμα τη στιγμή που θα τον αδειάζει .
Ολοκληρώνοντας ο αντιδήμαρχος είπε: «τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου θα είναι πολλαπλά και άμεσα ορατά , τόσο για το Δήμο όσο και για τους πολίτες . Η υλοποίηση του συστήματος θα οδηγήσει στη ορθολογικότερη τοποθέτηση των κάδων και στη μείωση των δρομολογίων και των διαδρομών που σημαίνει μείωση των δαπανών του Δήμου. Θα υπάρξει  συχνότερη αποκομιδή με στόχο να εξαλειφθεί το πρόβλημα της υπερχείλισης των κάδων .
Mε το παρόν έργο προτείνονται τεχνολογίες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο Δήμο να βελτιώσει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του και να ενθαρρύνει τις τοπικές κοινωνίες να γίνουν περισσότερο υπεύθυνες περιβαλλοντικά».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (30.07.13)  
 
ΔΤ Κοντέινερ απορριμμάτων στο Μητρούσι 2-8-2012
Υλοποίηση του Έργου: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 26-6-12
ΔΤ Απολύμανση κάδων από 2-4-2012
Εκστρατεία καθαριότητας από το Δήμο 5-3-2012
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών